Samo 15 primjeraka
0

Kolekcionarski san: Jaguar predstavio XE SV Project 8 Touring

Klix.ba
Iza dodatka Touring krije se manje agresivna verzija nedavno predstavljenog najsnažnijeg Jaguara XE SV Project 8 iza kojeg stoji SVO odjel (Special Vehicle Operations).

Bez velikog fiksnog spojlera na poklopcu prtljažnika i specifičnih aplikacija na karoseriji (što su detalji koje je sa sobom donio Jaguarov odgovor na automobile kao što su BMW M3, Mercedes C63, Alfa Romeo Giulia Q...), entuzijastični odjel SVO predstavio je brojčano ograničen model XE SV Project 8 Touring koji i dalje pokreće 5-litarski V8 motor potpomognut mehaničkim kompresorom.

Gromoglasnih 600 konjskih snaga i 700 Nm najvećeg obrtnog momenta u ovom slučaju dovoljno je za "samo" 300 km/h, a Project 8 Touring od 0 do 100 km/h stiže za 3,7 sekundi. Prijenos snage na zadnju osovinu obavlja se posredstvom 8-stepenog automatskog mjenjača.

Najbržim i najsretnijim kupcima ponudit će se u jednoj od četiri boje karoserije, a u odjelu SVO kažu da su ga namijenili klijenteli koja preferira vrhunske performanse u diskretnijem pakovanju. Ekskluzivitet potvrđuje činjenica da će Jaguarov brzi četverosjed biti ponuđen u samo 15 primjeraka.