Noviteti
68

Klix.ba na sajmu automobila u Beču: 400 premijera otvorilo sezonu noviteta

Piše: E. M.
(Foto: Edvin Čolaković)
U Bečkom sajmskom centru (Messezentrum Wien) u periodu od 14. do 17. januara održava se najveći austrijski sajam automobila "Vienna Autoshow" koji se održava svake dvije godine, a koji posjeti stotine hiljada posjetilaca.

Na ovogodišnjem sajmu predstavljeno je više od 400 najnovijih modela automobila 40 marki koji su gostima iz cijelog svijeta predstavili svoj najnoviji dizajn, performanse, učinkovitosti kod specijalnih klasa i mnoge druge karakteristike.

Na sajmu koji se zatvara 17. januara izložen je i jedan od dva Aston Martina DB10 koji su "preživjeli" snimanje filma James Bonda "Spectre". Posebnu pažnju posjetilaca koji su zaljubljenici u talijansku autoindustriju privukla je Alfa Romeo Giulia Quadrifolgio sa 510 konjskih snaga, koja je ranije predstavljena u Frankfurtu prošle godine, ali koja i dalje privlači svojom mističnošću ali i podatkom da do 100 km/h stiže za samo 3,9 sekundi.

Atrakciju u Bečkom sajmskom centru čine još i Rolls Royce Dawn, Mercedesov AMG C Coupe 63, Audi R8 sa V10 motorom, Lamborghini Huracan i brojni drugi koje nam u fotogaleriji donosi redovni čitalac portala Klix.ba Edvin Čolaković.

Tu je i pregršt noviteta koji će zanimati kupce sa prizemnijim budžetom i koji su također već ranije predstavljenim poput nove Opel Astre, Renaulta Meganea, KIA-eSportage, Volkswagena Tiguana.

Jasno, sajam automobila u Beču nije ranga velike svjetske izložbe, pa su izostale i velike svjetske premijere, ali je zanimljiv kao jedna od najbližih lokacija koju mogu posjetiti ljubitelji automobila sa ovih prostora, a koji žele vidjeti sve posljednje novitete.