Četvrta generacija
13

KIA predstavila novo izdanje svog najmanjeg modela

E. L.
U simpatično društvo malih gradskih automobila A segmenta uskoro stiže Picanto nove generacije koji će KIA nuditi u kombinaciji s atmosferskim motorom i ručnim mjenjačem.

I u južnokorejskoj automobilskoj kompaniji KIA misle da nije prošlo vrijeme malih okretnih automobila iz A segmenta kojima su gradske ulice prirodno stanište, pa su shodno tome predstavili četvrtu generaciju modela Picanto koji će se pridružiti slično koncipiranim modelima koje nudi nevelika konkurencija.

KIA je objavila fotografije na kojima se može vidjeti kako novi Picanto izgleda u kombinaciji s najboljim paketom opreme GT-Line. Pažljiviji posmatrači uočit će da je nekolicina karoserijskih elemenata inspirisana modelom Niro, zanimljiva su i rješenja kućišta prednjih i zadnjih LED svjetala, a s najboljim paketom opreme stižu i 16-inčne aluminijske felge.

U redizajniranoj kabini centralno mjesto zauzima 8-inčni display za upravljanje multimedijalnim sistemom, a tu je i pregledna digitalna instrumentna tabla. Uz bogat paket standardne opreme u opcionoj ponudi bit će i krovni otvor.

Novi Picanto nudit će se u kombinaciji s 1-litarskim trocilindarskim i 1,2-litarskim četverocilindarskim atmosferskim benzinskim motorima čije specifikacije još nisu objavljene, a za prijenos snage zadužen je ručni 5-stepeni mjenjač.