Uoči premijere
18

KIA objavila fotografije Sorenta četvrte generacije

E. L.
Novi Sorento publici će se premijerno predstaviti na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi.

U južnokorejskoj automobilskoj kompaniji KIA objavili su zvanične fotografije četvrte generacije svog SUV-a Sorento koji će biti jedna od svjetskih premijera na predstojećem Sajmu automobila u Ženevi.

Zasnovan na novoj platformi, Sorento četvrte generacije sa sobom donosi posljednju interpretaciju karakterističnog oblika maske hladnjaka koji je posljednjih godina zaštitni znak KIA-inih automobila, a u kompaniji pod okriljem Hyundaija kažu da novi Sorento ima duži prednji poklopac, ali i kraće prevjese preko osovina. Dosadašnja horizontalno postavljena kućišta zadnjih svjetala zamijenjena su vertikalnim kućištima, a karoserija je ukrašena nekolicinom hromiranih detalja.

Prostranija unutrašnjost u odnosu na istoimenog prethodnika obložena je znatno kvalitetnijim materijalima, a među novine u kabini s tri reda sjedišta spada i 12,3-inčna digitalna instrumentna tabla i novodizajniran 10,25-inčni display preko kojeg se upravlja multimedijalnim sistemom.

U KIA-i naglašavaju da je četvrti Sorento njihov najopremljeniji i najnapredniji automobil do sada, ali još uvijek nisu otkrili tehničke podatke SUV-a koji bi u evropskim prodajnim salonima trebao biti od sredine godine.