Za četiri osobe
0

Kamp prikolica kultnog Airstreama sada može ići i na off-road

Klix.ba
Američki specijalista za kampere i kamp prikolica Airstream predstavlja novu specijalnu kamp priklicu s podesivim razmakom od tla, zahvaljujući kojem možete kampirati i van uređenih kampova i utabanih puteva. Cijena je poprilično vruća.

Airstream kamperi su ikona američkog života na otvorenom. Legendarna kamp vozila sa svojim aerodinamičnim dizajnom i prepoznatljivom završnom obradom od poliranog aluminija značajno su utjecala na popularnost kampiranja u Americi. A tokom proteklih decenija, oni su istovremeno predstavljali evolucije i revolucije koje traju do danas. Sad su predstavili najnoviju verziju prikolice s kojom se vozači mogu hladno otisnuti van utabanih puteva.

Iako je Basecamp 20X REI Edition evolucija prethodnog modela Basecamp 16 REI Edition, najvažnija novost je mogućnost spavanja za četiri osobe, dok je prethodni model mogao primiti samo dvije. Sada konačno cijela porodica može spavati u njemu kada kampuje.

Temeljno poboljšanje je i redizajnirani tlocrt. Prikolica sada ima prostranu stražnju trpezariju koja se lako može pretvoriti u veliki krevet. Prednja zaobljena klupa s elegantnim stolom također nudi ugodno sjedenje. Standardna oprema ovog Airstreama naravno uključuje čajnu kuhinju i malu kupaonicu s integrisanim tušem i WC-om. U svijetu kampera također je naglasak na ekologiji, a Airstream kaže da u svojoj proizvodnji koristi laminate i tkanine od recikliranih materijala. Drveni ormarići izrađeni su imajući na umu dugoročnu održivost, a poklopac sudopera napravljen je recimo od recikliranog papira. Airstream ujedno nastavlja svoju saradnju s proizvođačem ''outdoor'' opreme REI Co-op, koji je opremio ovu prikolicu kompletom osnovne opreme od 25 dijelova kao što su posuđe, pribor za jelo i drugo.

Prilikom narudžbe prikolice kupci također mogu konfigurisati verziju prema svojim potrebama, od klima uređaja i snažne električne mreže s litijskom baterijom od 200 Ah do solarnog panela od 360 W. Najvažnija stavka je mogućnost podizanja visine prikolice za 5 cm što olakšava vožnju van asfalta. U tome pomažu i terenske gume Goodyear Wrangler.

A koliko će koštati nova prikolica Airstream Basecamp 20X REI Edition? Osnovna cijena kreće od 62.400 dolara. Uz težinu od 1.588 kg, prilagođena je da je mogu vući komercijalna pick-up ili klasična SUV vozila.