Novi crossover iz Nissana
0

Juke najavljuje novo doba

Sarajevo-x.com
Nissan je objavio nove, i dalje vrlo skromne, informacije koje najavljuju njihov inovativni crossover. Novi model koji kombinuje prednosti nekoliko vrsta automobila stiže 2011. godine, a uz savremenu primjenu isticati će se i spektakularnim dizajnom.

Kao i uvijek sa početkom godine počele su nemilosrdno pljuštati najave premijera koje će se održati na uvijek popularnom sajmu automobila u Ženevi koji tradicionalno otvara sezonu noviteta u svijetu automobila.

Jedna od takvih premijera dolazi iz Nissana, a po već isprobanom marketinškom triku, ne žele sve detalje otkriti unaprijed već zanimanje za svoj novitet povećavaju otkrivanjem tek zamračenih fotografija i oskudnih podataka. Kako kažu iz Nissana novi Juke koji će se na nekim tržištima zvati i Qazana će ubrizgati u svijet kompkatnih automobila tako prijeko potreban i poželjan dašak dinamičnosti. Sudeći prema prvih špijunskim fotografijama, ali i prema prvim prikrivenim fabričkim fotografijama, Juke će uspjeti u toj namjeri barem po pitanju izgleda.

Baš kao što prefiks crossover i daje naslutiti Juke predstavlja neobičnu kombinaciju gradskog komapkta sportskih osobina, ali teško je neprimjetiti i robusnost koja je karakteristična za SUV-ove nove generacije. U Nissanu su, kako kažu, bili svjesni da trenutni zahtjevi tržišta diktiraju plasiranje komapktnog gradskog automobila koji će ipak biti neobična alternativa klasičnim petovratnim kompaktima koji su do sada činili okosnicu prodaje svih proizvođača. Veliki broj kupaca traži automobil koji uspjeva u jednom „pakovanju“ spojiti upečatljiv dizajn i odlične dinamičke osobine sa izuzetnom praktičnošću i upotrebljivošću uz prisutnost savremene tehnologije koja ga čini ekološki pogodnim. Upravo sve te vrijednosti bi trebale naći mjesto u najavljenom Nissanu Jukeu.

U bogatoj paleti modela ovog japanskog proizvođača Juke bi trebao zauzeti mjesto između porodičnog Notea i malog SUV-a Qashqaija. Zanimljivo je i to da iako se nominalno vodi kao model za 2011. Godinu Juke će u prodajne salone u Evropi stići već u jesen ove godine.

Sve ostale detalje i potpuno otkrivanje neobičnog komapkta Nissan je najavio za 10. Februar , kada će Juke imati svojevrsnu pretpremijeru.