Samo s prednjim pogonom
23

Jeep Renegade i Compass sada i u kombinaciji s blagim hibridnim sistemom

E. L.
Blago elektrificirani modeli Renegade i Compass koji su namijenjeni kupcima u Evropi dostupni su samo s prednjim pogonom.

Jeep nastavlja s elektrifikacijom svojih modela koji su namijenjeni evropskim tržištima, a posljednji potez američke kompanije pod okriljem automobilske grupacije Stellantis je instaliranje blagog hibridnog sistema (MHEV – Mild Hybrid Electric Vehicle) u popularne SUV modele Renegade i Compass koji se već nude u plug-in hibridnoj kombinaciji.

Blago elektrificirani dvojac do prvih kupaca u Evropi stići će u martu, a Renegade/Compass s dodatnim nazivom e-Hybrid pokreće 1,5-litarski četverocilindarski turbobenzinski motor koji razvija 130 konjskih snaga i 240 Nm najvećeg obrtnog momenta. Za prijenos snage na prednju osovinu zadužen je novi 7-stepeni automatski mjenjač sa dva kvačila, a za dodatnih 20 KS i 55 Nm obrtnog momenta brine 48-voltni elektromotor.

U Jeep-u za oba modela obećavaju 15 posto manju prosječnu potrošnju goriva i znatno nižu emisiju izduvnih gasova, ali ih neće nuditi u kombinaciji s integralnim pogonom. Kupci kompaktnijeg modela Renegade mogu računati na dva paketa opreme (Upland i S), a s Compassom stižu četiri opcije (Night Eagle, Limited, Upland i S). Bez obzira na odabrani paket, Jeep je pripremio mnogobrojne mogućnosti personalizacije.