Evolucija
20

Jeep objavio prve fotografije novog Wranglera

Klix.ba
Iz legendarne američke kompanije u kojoj se terenskim automobilima bave više od 75 godina stigle su prve fotografije nove generacije modela Wrangler.

Novi Jeep Wrangler svoje će premijerno predstavljanje pred publikom imati na predstojećem Sajmu automobila u Los Angelesu, a na prvim zvaničnim fotografijama može se vidjeti da u američkoj kompaniji nisu previše odstupali od dizajnerskog pravca koji godinama prati model Wrangler.

Iz Jeepa još uvijek nema informacija o specifikacijama Wranglera naredne generacije, ali je već poznato da će se legendarni terenski automobil nuditi u nekoliko karoserijskih kombinacija, s mekim ili tvrdim krovom, dvoje, troje ili petro vrata... U kombinaciji je i "pick up" verzija koja bi trebala biti predstavljena kasnije.

Prema neslužbenim informacijama ponuda motora za novi Wrangler uključuje četverocilindarske turbobenzinske i turbodizelske opcije, a pored poboljšanog 3,6-litarskog V6 motora spominje se i hibridna verzija. Za prijenos snage na obje osovine Jeep je pripremio posljednje unaprijeđeno izdanje svog sistema 4x4 s kojim će Wrangler daleko od asfalta biti jedan od najefikasnijih terenskih automobila.

Za personalizaciju će i ovaj put biti zadužena kompanija Mopar, a svi detalji u vezi s novim Wranglerom čija prodaja počinje naredne godine bit će poznati 29. novembra.