Korak prema vrhu
33

Jaguar pripremio novi paket opreme za svoj veći SUV model F-Pace

D. B.
Jaguar uz paket Sport nudi F-Pace u kombinaciji s linijskim turbobenzinskim ili turbodizelskim motorom koji u oba slučaja ima šest cilindara.

Za kupce kojima je najsnažniji F-Pace SVR (5-litarski V8 motor, 550 KS) prevelik zalogaj, Jaguar je pripremio odličnu alternativu koju sa sobom donosi paket Sport s kojim je F-Pace počašćen sa dva 6-cilindarska motora.

Jaguar F-Pace 400 Sport i F-Pace 300 Sport izvana su potpuno identični, a suštinska razlika krije se ispod prednjeg poklopca, jer verziju 400 Sport pokreće trolitarski linijski 6-cilindarski benzinski motor potpomognut turbopunjačem, mehaničkim kompresorom i blagom hibridnom tehnologijom (MHEV) koji raspolaže sa 400 konjskih snaga i 500 Nm obrtnog momenta. Spomenute brojke dovoljne su za 250 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 5,4 sekunde.

Za ljubitelje dizelskih opcija tu je verzija 300 Sport koju pokreće (opet) trolitarski linijski 6-cilindarski turbodizelski motor s blagom hibridnom tehnologijom čijih je 300 konjskih snaga i 650 Nm obrtnog momenta dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 6,4 sekunde i 230 km/h.

Za prijenos snage na obje osovine (AWD) u oba slučaja zadužen je 8-stepeni automatski mjenjač, a s paketom Sport stižu i dvije nove nijanse sive boje kombinovane s Black paketom koji uključuje crne krovne nosače i dodatno zatamnjena stakla iza B-nosača. Uz doplatu, standardne crne 21-inčne felge mogu se zamijeniti i 22-inčnom opcijom.