Vrijeme za osvježenje
9

Jaguar predstavio redizajnirani XE: Zategnuto lice, poboljšana unutrašnjost

Klix.ba
Jaguar je predstavio redizajnirano izdanje svoje najmanje limuzine čija početna cijena u Velikoj Britaniji iznosi nešto manje od 39.000 eura.

S redizajnom Jaguarovog modela XE stigli su drugačiji odbojnici i nova kućišta prednjih i zadnjih LED svjetala, a s atraktivnim paketom opreme R-Dynamics potencijalni kupci britanskog odgovora na Audi A4, BMW 3, Mercedes C-Klase... mogu računati na crnu saćastu masku hladnjaka i novodizajnirane dvobojne aluminijske felge.

Osnovne promjene u putničkoj kabini skladnog trovolumena, koja je obložena još kvalitetnijim materijalima, odnose se na drugačiju centralnu konzolu, novi multifunkcionalni upravljač i ručicu mjenjača, opcionu digitalnu instrumentnu tablu i posljednju generaciju multimedijalnog sistema.

Redizajnirani XE za sada se nudi s jednim benzinskim i jednim dizelskim motorom. Za ljubitelje benzinaca tu je dvolitarski četverocilindarski motor koji se nudi sa dva nivoa snage (250 i 300 KS), a u ponudi je i dvolitarski četverocilindarski turbodizelski motor koji raspolaže sa 180 KS i 430 Nm najvećeg obrtnog momenta i može se kombinovati s pogonom preko zadnje ili preko obje osovine.

Sa snažnijim benzinskim motorom, standardnim pogonom preko obje osovine i 8-stepenim automatskim mjenjačem XE od 0 do 100 km/h stiže za 5,7 sekundi i razvija 250 km/h.