Noviteti
6

Jaguar predstavio F-Type British Design Edition

Klix.ba
Britanska automobilska kompanija Jaguar predstavila je posebnu British Design ediciju svog modela F-Type koja je zasnovana na modelima F-Type S Coupe i Convertible.

Jaguarova posebna edicija modela F-Type izvana je prepoznatljiva po adekvatnim oznakama na atraktivnoj karoseriji i 20-inčnim tamnosivim aluminijskim felgama Cyclone. Uz British Design ediciju stižu i četiri nove boje karoserije (Caldera crvena, Glacier bijela, Ultra plava, and Ultimate crna), a tu su i kapacitetnije kočnice čije su kočne čeljusti obojene crvenom bojom. U standardni dio opreme spada i Sport Design karoserijski paket koji sadrži sjajni crni prednji usmjerivač zraka, veće obloge pragova i redizajniran zadnji odbojnik sa difuzorom.

Kožom obložena unutrašnjost koja je prošivena plavim koncem dobila je nekolicinu novih karbonskih detalja, sportska sjedišta koja se mogu podešavati u 14 pravaca, vrhunski Meridian audiosistem sa 10 ili 12 zvučnika i oznake edicije na naslonima za glavu i centralnoj konzoli. Pragovi su u ovom slučaju obloženi pločicama koje su napravljene od nehrđajućeg čelika.

Bez obzira na izbor karoserije, F-Type British Design Edition pokreće trolitarski V6 benzinski motor koji uz pomoć mehaničkog kompresora razvija 385 konjskih snaga i 460 Nm najvećeg obrtnog momenta. Kupcima se za prijenos snage nudi 6-stepeni ručni ili 8-stepeni automatski Quickshift mjenjač. F-Type se uz automatski mjenjač može dobiti i sa opcionim pogonom preko obje osovine.

Prvi primjerci Jaguarove posebne edicije u prodajnim salonima trebali bi biti početkom proljeća kada će se znati i njihova cijena.