Bez doplate
9

Jaguar će u Ženevi pokazati nove "ratne boje" za F-Type SVR

Klix.ba
Iza novih boja, ali i samog automobila i ovaj put stoji Jaguarov odjel za specijalne operacije SVO (Special Vehicle Operations).

Zamišljene i kreirane u Jaguar Land Rover SVO odjelu, nove "ratne boje" ponudit će se isključivo u kombinaciji s najsnažnijim izdanjem Jaguarovog Coupea F-Type iza čije se oznake SVR krije 5-litarski V8 motor koji uz asistenciju (i adekvatan zvuk) mehaničkog kompresora nudi 575 konjskih snaga, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h nakon 3,7 sekundi i maksimalnu brzinu 322 km/h.

Jaguar će opciju "Graphic Pack" (s kojom stiže i broj 575) bez dodatnih troškova ponuditi u šest mogućih kombinacija, a njihova boja optimalno je prilagođena boji karoserije. Kupci bijelog F-Typea tako mogu računati na crvene aplikacije na karoseriji. Zlatna boja stiže u kombinaciji s crnom bojom karoserije, a crveni i srebreni F-Type SVR ukrašavat ce crne aplikacije. Tu je i kombinacija sivih aplikacija na plavoj karoseriji i obrnuto.

Bez obzira na izbor boja, svaki F-Type SVR isporučuje se na 20-inčnim aluminijskim felgama ispod kojih se mogu vidjeti velike kočne čeljusti crne ili crvene boje. Uz doplatu, čeljusti mogu biti i žute, ali se u tom slučaju dodatno mora doplatiti za karbonsko-keramičke kočne diskove.

Jaguar F-Type SVR Graphic Pack svoje će premijerno predstavljanje imati na Sajmu automobila u Ženevi koji svoja vrata publici otvara 8. marta.