Najnoviji modeli
29

Insignia GSi i Grandland X premijerno u Frankfurtu

Klix.ba
Pored najsnažnije Insignije i novog crossovera Grandland X, Opel će na predstojećem Sajmu automobila u Frankfurtu publici predstaviti i Insigniju Country Tourer.

Nakon prethodnih online prezentacija, Opel će publici na Sajmu automobila u Frankfurtu premijerno predstaviti svoje najnovije modele, a centralno mjesto na pozornici bez sumnje će pripasti trenutno najsnažnijoj Insigniji GSI s kojom kompanija iz Rüsselsheima kupcima nudi sportski automobil D segmenta čije su performanse (bez obzira na motor s manje cilindara i manju radnu zapreminu) bolje od performansi koje je nudila najsnažnija Insignia OPC prethodne generacije.

Insigniju GSI pokreće dvolitarski četverocilindarski turbo benzinski motor koji raspolaže s 260 KS i 400 Nm najvećeg obrtnog momenta. Automobil je 160 kilograma lakši od prethodne Insignije OPC, a u Opelu intenzivno razmišljaju i o dizelskoj i karavanskoj GSI verziji.

Drugi najznačajniji novitet Opela je crossover Grandland X koji je pozicioniran iznad modela Crossland X. Baš kao i u slučaju Peugeotovih crossovera 3008 i 2008 (na kojima su zasnovani), Opelovi crossoveri neće se ni opciono nuditi s pogonom preko obje osovine.

U Frankfurt stiže i Insignia Country Tourer koja bi, s integralnim pogonom i povećanim razmakom između tla i podnice, mogla biti odlična alternativa potencijalnim kupcima crossovera.