Nova opcija
15

Ibiza i Arona sada se mogu naručiti i s digitalnom instrumentnom tablom

Klix.ba
SEAT je za potencijalne kupce Ibize i njene crossover izvedenice Arona pripremio mogućnost opcionog naručivanja digitalne instrumentne table.

Dobra vijest za sve koji digitalnu tehnologiju stavljaju ispred analogne: SEAT će TFT instrumentnu tablu od sada opciono nuditi i u kombinaciji sa svojim aktuelnim modelima Ibiza i Arona.

Iza naziva "Digital Cockpit“ krije se digitalna instrumentna tabla u boji koju automobilski koncern Volkswagen u svoje pojedine automobile ugrađuje već nekoliko godina, a grupacijskom društvu iz čijih se modela izbacuju klasične kazaljke na kraju su se priključili Škoda i SEAT.

Nakon uvođenja multifunkcionalne TFT instrumentne table u modele Leon i Ateca SEAT 10,25-inčni display sada nudi i uz svoje modele iz B segmenta, a vozaču se i ovaj put nudi mogućnost da izabere između tri ponuđene projekcije (Classic, Digital i Dynamic) čije se osvjetljenje u zavisnosti od vanjskih uslova reguliše automatski.

S opcionim navigacionim sistemom mapa puta više ne mora biti na displeju multimedijalnog sistema koji je smješten na centralnoj konzoli, jer se u kombinaciji s digitalnom instrumentnom tablom može prikazati na displeju iza upravljača.

S posljednjim novostima iz SEAT-a jasno je da je davno prošlo vrijeme u kojem je koncern Volkswagen digitalne instrumentne table nudio samo u kombinaciji s najskupljim modelima Audija.