Noviteti
0

I Countryman sada može biti John Cooper Works

Klix.ba
Uz JCW tretman, koji je Mini već ponudio uz model Clubman, aktuelni Countryman sada je jedan od najsnažnijih crossovera u svojoj klasi koji uskoro stiže u prodajne salone.

Nije trebalo dugo čekati da Mini kupcima ponudi svoj crossover Countryman u najsnažnijem John Cooper Works izdanju, čime je proširena JCW lista Minijevih modela koji pod prednjim poklopcem kriju dvolitarski četverocilindarski turbo-benzinski motor sa 231 KS.

Motor u JCW Countrymanu nudi 350 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je nešto više od onoga što nudi u okruženju JCW Clubmana. Snaga se po potrebi automatski distribuira na obje osovine (ALL4), a Countryman će od 0 do 100 km/h stići nakon 6,5 sekundi, 0,8 sekundi brže u odnosu na Mini Cooper S s troja vrata koji se smatra veoma dobrim sportskim automobilom. Maksimalna brzina iznosi 233 km/h.

S najsnažnijim motorom i svim atraktivnim dodacima na karoseriji i u unutrašnjosti, koji krase JCW verzije, najsnažniji Countryman dobio je i revidiran ovjes s adaptivnim amortizerima koji se optimalno prilagođavaju svakom od tri ponuđena radna programa kojima se (pritiskom na taster) reguliše upravljački sistem, odziv motora, rad automatskog mjenjača i zvuk izduvnog sistema. Automobil se standardno isporučuje na posebnim 18-inčnim točkovima ispod kojih se naziru Brembo kočne čeljusti.

Kupci mogu birati između ručnog 6-stepenog ili opcionog 8-stepenog automatskog mjenjača kakav se koristi u nekim BMW-ovim automobilima, a Minijev JCW crossover kupcima će premijerno biti predstavljen na aprilskom Sajmu automobila u Šangaju.

Vezani članci