{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Hyundai proizvodi prve modele novog i20 za Evropu

18.10.2014. u 10:31
4
9
Hyundai proizvodi prve modele novog i20 za Evropu
4
Hyundai proizvodi prve modele novog i20 za Evropu
Hyundai Motor fabrika automobila u Turskoj, Hyundai Assan Otomotiv Sanayi (HAOS) zvanično je počela sa proizvodnjom nove generacije modela i20 za evropsko tržište.
Nova generacija i20 će sigurno imati ključnu ulogu u jačanju prodaje B segmenta vozila na evropskom tržištu.

Dizajniran, razvijen i konstruisan u Evropi, Novi i20 je istinski evropski model i svoj debi imao je na Sajmu automobila u Parizu u ovom mjesecu. Novo vozilo B segmenta pokazuje stilizovan i sofisticirani dizajn u svakoj svojoj liniji, kao i izuzetnu prostranost i poboljšane detalje interijera. U ponudi na cjelokupnom evropskom tržištu ovaj model moći će se naći sa 1.25-litarskim i 1.4-litarskim benzinskim agregatima, kao i sa dva dizelska agregata od 1.1 i 1.4 litra radne zapremine.

Prodaja novog Hyundaija i20 će na evropskom tržištu početi zvanično krajem godine, dok kod nas možemo očekivati dolazak ovog modela nešto kasnije u narednoj godini.

Fabrika u Turskoj igra važnu ulogu za evropsko tržište obzirom da je sva proizvodnja isključivo bazirana na novim i10 i i20 koji se prodaju u Evropi. Ova fabrika je još od 1997. godine proizvela preko milion vozila, a trenutni proizvodni kapacitet je dosegao 200.000 primjeraka godišnje.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: