Noviteti
3

Hyundai predstavio redizajnirani model i10

Klix.ba
Hyundai je pripremio paket kozmetičkih zahvata za svoj najmanji model u ponudi s kojim bi i10 i dalje trebao biti konkurentan u klasi gradskih automobila koju predvodi trio Škoda Citigo / Seat Mii / Volkswagen up!.

Osnovna vizuelna promjena na skladnoj karoseriji druge generacije modela i10 je novodizajnirana maska hladnjaka (s inkorporiranim LED dnevnim svjetlima) koja će krasiti i narednu generaciju modela i30. Minimalno su redizajnirani prednji i zadnji odbojnik, a izmijenjena je i grafika u kućištima zadnjih svjetala.

Pogled s boka otkriva nove 14-inčne aluminijske felge, a u Hyundaiju su saopćili da su za modele sa slabijim paketima opreme pripremili novi komplet čeličnih felgi na kojima će biti novodizajnirani poklopci.

Promjene u unutrašnjosti automobila uključuju unaprijeđen multimedijalni sistem, a tu su i dva nova sistema za povećanje aktivne sigurnosti: upozorenje na opasnost od frontalnog sudara (FCWS - Front Collision Warning System) i upozorenje o napuštanju saobraćajne trake (LDWS - Lane Departure Warning System).

Hyundai i10 nudit će se sa dva atmosferska benzinska motora, manjim litarskim i većim 1,2-litarskim, čija će se snaga na prednju osovinu distribuirati preko 5-stepenog ručnog ili 4-stepenog automatskog mjenjača (koji spada u opcionu opremu). Iako Hyundai i KIA na svojim policama imaju prilično snažan novi trocilindarski litarski turbo-benzinski motor, u Hyundaiju tu pogonsku opciju za sada nemaju namjeru ponuditi uz i10.

Najmanji Hyundai svoje će premijerno predstavljanje pred publikom imati na oktobarskom Sajmu automobila u Parizu, nakon čega će stići u prodajne salone.

Vezani članci