Osvježeno izdanje modela
24

Hyundai predstavio redizajnirani i10, u proizvodnji od aprila

E. L.
Osvježeno izdanje Hyundaijevog najmanjeg modela kupcima u Evropi bit će dostupno u drugoj polovini godine.

Četiri godine nakon premijernog predstavljanja treće generacije modela i10 u Hyundaiju su predstavili decentno redizajnirano izdanje svog najmanjeg automobila čija će proizvodnja početi u aprilu u Hyundaijevim proizvodnim pogonima u Turskoj.

Posmatrano izvana, redizajnirani i10 sa sobom donosi drugačije oblikovana kućišta LED dnevnih svjetala i novu grafiku u prednjim i zadnjim svjetlima, a među devet ponuđenih boja karoserije su i dvije nove nijanse (Lumen siva i Meta plava). Novodizajnirane su i 15-inčne aluminijske felge, a kupci će i uz redizajnirano izdanje moći da računaju na paket N-Line koji je inspirisan Hyundaijevim sportskim modelima iza kojih stoji N odjel.

Novosti u kabini uključuju plavo ambijentalno osvjetljenje i paket s detaljima u ljubičastoj boji. Pored 4,2-inčne digitalne instrumentne table tu je i 8-inčni display preko kojeg se upravlja multimedijalnim sistemom koji sa sobom donosi navigaciju i bežično povezivanje s aplikacijama Android Auto i Apple CarPlay.

Nema promjena ispod prednjeg poklopca, pa i redizajnirani i10 pokreću poznati benzinski motori s tri i četiri cilindra. Trocilindarski 1-litarski atmosferski motor razvija 67 KS, a 1,2-litarska opcija s cilindrom više razvija 84 KS. Na vrhu ponude je trocilindarski 1-litarski turbobenzinac sa 100 KS. Prvi primjerci kupcima će biti dostupni u drugoj polovini godine.

Vezani članci