Treća opcija
6

Hyundai predstavio odgovor na Megane GrandCoupe

Klix.ba
U sjeni atraktivnog sportskog modela i30 N Hyundai je predstavio i i30 Fastback kojim je proširio ponudu karoserija treće generacije svog popularnog automobila C segmenta.

S nazivom Fastback stiže treća karoserijska verzija Hyundaijevog modela i30 čija je treća generacija predstavljena prije nekoliko mjeseci.

Trideset milimetara niži od standardnog modela, i30 Fastback mogao bi biti alternativa kupcima koji razmišljaju o Renaultovom modelu Megane GrandCoupe, a uz zanimljivu konturu karoserije stiže integralni zadnji spojler, novodizajnirani odbojnici i komplet novih aluminijskih felgi. Kupci će moći izabrati između 12 ponuđenih boja od kojih su tri boje s bisernim efektom.

S novom karoserijom stigao je i čvršći ovjes kojim je minimizirano lateralno naginjanje karoserije u zavojima, a i30 Fastback bit će ponuđen s dva benzinska i dva dizelska motora.

Slabiji litarski trocilindarski turbo benzinski motor raspolaže sa 120 KS, a veća i snažnija 1,4-litarska četverocilindarska opcija vozaču nudi 140 KS i pored standardnog ručnog 6-stepenog mjenjača nudit će se i u kombinaciji sa 7-stepenim automatskim mjenjačem s dva kvačila.

1,6-litarski četverocilindarski turbodizelski motor nudit će se u dvije opcije: sa 110 i 136 KS, u kombinaciji s ručnim ili automatskim mjenjačem. Cijene još uvijek nisu objavljene, a očekuje se da će Fastback biti neznatno skuplji od standardne karoserijske opcije.

Vezani članci