Noviteti
0

Hyundai predstavio novi model - Genesis sedan

Sarajevo-x.com
Hyundai Motor Company je na posebnoj probnoj vožnji predstavio novi model – Genesis sportski sedan premium klase koji će krasiti Hyundaijevu liniju u 2008. godini. Zahvaljujući sasvim novoj platformi zadnjeg pogona i nemalom broju tehničkih inovacija, Genesis otvara novo poglavlje Hyundaia ulazeći u najviše segmente u automobilskoj industriji.

Novim modelom Hyundai je pokazao uvjerljivu alternativu vozilima premium klase koja dolaze iz Njemačke, Japana i SAD-a. Novi luksuzni sportski sedan će pokretati novoizgrađeni TAU V-8 motor sa 375 konjskih snaga kojeg odlikuje 6-stepena automatska transmisija uz prenos pogona na zadnju stranu. U ponudi će se također naći i Hyundaijevi V6 Lambda motori radne zapremine od 3.3 i 3.8 litara.

„Genesis je izraz Hyundaijeve želje da stvori proizvode svjetske klase u svim klasama modela. S Genesisom dobivamo jedinstveni položaj proizvoda – posve nova platforma stražnjeg pogona velikih mogućnosti; motor visokih performansi; te vrhunski, napredan dizajn – sve po cijeni daleko ispod $30 000.“ rekao je John Krafcik, potpredsjednik Odjela za razvoj proizvoda i strateško planiranje, Hyundai Motor America.

Kako je najavljeno, luksuzni Genesis će se za sada prodavati u Koreji, Kini i Sjevernoj Americi. Hyundai Genesis, novajlija u premium klasi, predstavlja spoj kvalitetnog i modernog automobila koji će zasigurno ostaviti svoj pečat na svjetskom tržištu automobila