|

Hyundai predstavio novi model - Genesis sedan

Hyundai predstavio novi model - Genesis sedan
0
S
Sarajevo-x.com
6.12.2007. u 18:48
0
komentara
0

dijeljenja
Hyundai predstavio novi model - Genesis sedan
Hyundai Motor Company je na posebnoj probnoj vožnji predstavio novi model – Genesis sportski sedan premium klase koji će krasiti Hyundaijevu liniju u 2008. godini. Zahvaljujući sasvim novoj platformi zadnjeg pogona i nemalom broju tehničkih inovacija, Genesis otvara novo poglavlje Hyundaia ulazeći u najviše segmente u automobilskoj industriji.
Novim modelom Hyundai je pokazao uvjerljivu alternativu vozilima premium klase koja dolaze iz Njemačke, Japana i SAD-a. Novi luksuzni sportski sedan će pokretati novoizgrađeni TAU V-8 motor sa 375 konjskih snaga kojeg odlikuje 6-stepena automatska transmisija uz prenos pogona na zadnju stranu. U ponudi će se također naći i Hyundaijevi V6 Lambda motori radne zapremine od 3.3 i 3.8 litara.

„Genesis je izraz Hyundaijeve želje da stvori proizvode svjetske klase u svim klasama modela. S Genesisom dobivamo jedinstveni položaj proizvoda – posve nova platforma stražnjeg pogona velikih mogućnosti; motor visokih performansi; te vrhunski, napredan dizajn – sve po cijeni daleko ispod $30 000.“ rekao je John Krafcik, potpredsjednik Odjela za razvoj proizvoda i strateško planiranje, Hyundai Motor America.

Kako je najavljeno, luksuzni Genesis će se za sada prodavati u Koreji, Kini i Sjevernoj Americi. Hyundai Genesis, novajlija u premium klasi, predstavlja spoj kvalitetnog i modernog automobila koji će zasigurno ostaviti svoj pečat na svjetskom tržištu automobila
Prijavi grešku


Komentari (0)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...

Trenutno nema komentara na ovaj članak.