Na sajmu u Detroitu
6

Hyundai objavio novi teaser Velostera, predstavljanje 15. januara

Klix.ba
Južnokorejski proizvođač automobila Hyundai objavio je novi teaser nadolazećeg osvježenog modela Veloster koji će biti predstavljen na Sajmu automobila u Detroitu 15. januara.

Hyundai je dosad objavio nekoliko teasera koji zajedno nude dobar uvid u izgled nadolazećeg automobila, a objavljen je i video na Facebooku.

Promjene eksterijera nisu velike, ali je primjetno da je hatchback više zaobljen. Ipak, treba naglasiti da još uvijek nismo vidjeli cijeli automobil, tako da se možda kriju još neke promjene vrijedne pažnje. Unutrašnjost je, barem se tako čini, drastično promijenjena. Nedavno objavljeni renderi pokazuju instrument tablu u dva tona, promijenjene su pozicije ekrana infotainment sistema, ventilacijskih otvora, a vidljive su i promjene različitih dugmadi.

Na renderu je prikazan manuelni mjenjač, tako da se očekuje da će kupci imati tu opciju. Motori su još uvijek misterija, ali se očekuje 2,0-litarski atmosferski motor snage 161 KS, kao i 1,6-litarski motor s turbopunjačem, koji razvija 201 KS.

Što se tiče snažnijeg Velostera N, njega će pokretati 2,0-litarski motor koji koristi i i30N. U Velosteru će taj motor razvijati 242 ili 271 KS. Veloster N se vjerovatno neće pojaviti sve do kraja ove godine.

Vezani članci