Četvrta generacija
19

Hyundai objavio nove teasere Santa Fea

Klix.ba
Kompanija Hyundai je objavila nove teasere uoči predstavljanja osvježenog modela Santa Fe.

Nakon špijunskih fotografija koje su se pojavile na automobilističkim online magazinima, Hyundai je počeo objavljivati teasere četvrte generacije modela Santa Fe koji će biti predstavljen u februaru. Prvo je objavljen bočni profil koji je otkrio da SUV ima tanke prednje svjetlosne sklopove poput onih koje ima Kona, a tu su i stražnja svjetla koja se protežu na bokove. Također, naslućivala se i velika prednja maska koja je otkrivena novim Hyundaijevim teaserima.

Dva nova teasera daju jasan uvid u ono što možemo očekivati u fabruaru, odnosno kako će zapravo novi Santa Fe izgledati kada Hyundai objavi zvanične fotografije u februaru, odnosno, kada SUV debituje na Sajmu automobila u Ženevi u martu.

Južnokorejska kompanija je obećala da će SUV imati prvi Rear Occupant Alert sistem u automobilskoj industriji. Taj sistem će pratiti putnike na stražnjim sjedištima i upozoriti vozača ako oni pokušaju napustiti vozilo. Ovo je samo jedan od noviteta koje donosi četvrta generacija Santa Fea kada je riječ o sigurnosti.

Poboljšan je i sistem za upozorenje na sudar koji je dobio funkciju automatskog kočenja u situacijama ako nešto krene po zlu kada se automobil kreće unazad.

Vezani članci