Zanimljiv dizajn
2

Hyundai Kona debituje 13. juna

Klix.ba
Nakon što je Hyundai objavio nekoliko teasera i klipova te poslije pojavljivanja fotografije sa snimanja reklame, napokon je poznato kada će kompanija predstaviti svoj subkompaktni crossover pod nazivom Kona. To će se dogoditi 13. juna.

Najnoviji teaser otkriva veći dio zanimljivog dizajna koji je već viđen početkom maja kada se pojavila fotografija automobila bez kamuflaže tokom snimanja reklame. Dizajn automobila se možda neće svidjeti svakome, ali Hyundaiju svakako treba odati priznanje za hrabru odluku.

Dvostruka prednja svjetla, narandžasta boja karoserije, atraktivna rešetka hladnjaka i tanka stražnja svjetla će omogućiti Koni da se istakne u svom segmentu.

Kompanija Kia će imati svoju verziju automobila pod nazivom Stonic, koja će imati konvencionalniji izgled.

Kona će svoje mjesto u Hyundaijevoj ponudi zauzeti ispod modela Tucson, a rivali će joj biti crossoveri kao što je Nissan Juke. Očekuje se da će biti ponuđena i s pogonom na sva četiri točka, tako da bi Hyundai mogao ispuniti obećanje da će kupci dobiti "istinski SUV".

Radi se o modelu koji će biti dostupan globalno, a vjerovatno je baziran na i20 superminiju u kombinaciji s novim motorima najnovijeg modela i30.

Hyundai Kona će se pojaviti i na Sajmu automobila u Frankfurtu krajem godine. Kijina verzija se očekuje također krajem ove ili početkom sljedeće godine.

Vezani članci