Najprestižniji Hyundai model
0

FOTO / Hyundai Equus stigao u BiH

Klix.ba
Prvi put u BiH, tačnije u novom prodajno servisnom centru Hyundai Auto BH, mjesto je pronašla predsjednička limuzina Equus.

Hyundaijev najluksuzniji model odiše luksuzom, ali i višestrukom funkcionalnošću, pa ako u svrhu luksuza i udobnosti ima četiri zasebna i vrlo ugodna sjedišta, s tim da se može dobiti i u klasičnijoj verziji sa pet sjedišta.

Equus pokreće 5.0 GDI V8 motor koji proizvodi moćnih 430 KS. Automatski 8-stepeni Shiftronic automatski mjenjač dodatna je potpora luksuzu i uglađenih performansama, dok i kapacitet rezervoara od 77 litara otkriva da je Equus namjenjen dugim i ugodnim putovanjima.

Dimenzije Equusa otkrivaju njegovu raskoš, pa tako on sa 5.160 mm dužine, 1.890 mm širine i 1.495 mm visine ima proporcije prave predsjedničke limuzine. Oprema je također jednako raskošna, a među njenim brojnim elementima ističu se "smart cruise control" (koji ne samo da održava brzinu pri vožnji, već održava potrebnu udaljenost od drugog vozila), sistem za parkiranje na 9.2-inčnom ekranu, sistem za nadzor "mrtvog ugla", VIP sjedište sa masažerom koje je postavljeno dijagonalno od vozačevog sjedišta, Lexicon zvučni sistem sa 13 kanala i 17 zvučnika sa snagom od 608 W, kutija za rashlađivanje i grijanje integrisana u naslon na zadnjem sjedištu, sistem za održavanje vozila između traka na cesti i još mnogo toga. Za potpunu udobnost elektronska kontrola amortizera podešava visinu i dinamiku automobila uslovima na cesti i načinu vožnje, tako da su svi apetiti i potrebe zadovoljeni.

Jasno i sigurnost je na vrhunskom nivou, pa sistem od devet zračnih jastuka pruža maksimalnu sigurnost putnicima. Osim prednjih i bočnih zračnih jastuka, kao standardna oprema podrazumjevaju se i zračne zavjese koje se prostiru dužinom vozila, zračni jastuk za koljena na strani vozača, te sistem koji radi u sprezi sa zatezačima sigurnosnog pojasa i aktivnim naslonima za glavu koji reaguju u slučaju udara.

Također, vozač Equusa može pogled držati na cesti a da pri tome ima sve potrebne informacije jer se one projektuju na vjetrobranskom staklu.

Iz Hyundai Auto BH istakli su nam kako je cijena ovog modela dostupna na upit.

Vezani članci