{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Hyundai Equus stigao u BiH

27.3.2013. u 08:06
0
37
Hyundai Equus stigao u BiH
0
Prvi put u BiH, tačnije u novom prodajno servisnom centru Hyundai Auto BH, mjesto je pronašla predsjednička limuzina Equus.
Hyundaijev najluksuzniji model odiše luksuzom, ali i višestrukom funkcionalnošću, pa ako u svrhu luksuza i udobnosti ima četiri zasebna i vrlo ugodna sjedišta, s tim da se može dobiti i u klasičnijoj verziji sa pet sjedišta.

Equus pokreće 5.0 GDI V8 motor koji proizvodi moćnih 430 KS. Automatski 8-stepeni Shiftronic automatski mjenjač dodatna je potpora luksuzu i uglađenih performansama, dok i kapacitet rezervoara od 77 litara otkriva da je Equus namjenjen dugim i ugodnim putovanjima.

Dimenzije Equusa otkrivaju njegovu raskoš, pa tako on sa 5.160 mm dužine, 1.890 mm širine i 1.495 mm visine ima proporcije prave predsjedničke limuzine. Oprema je također jednako raskošna, a među njenim brojnim elementima ističu se "smart cruise control" (koji ne samo da održava brzinu pri vožnji, već održava potrebnu udaljenost od drugog vozila), sistem za parkiranje na 9.2-inčnom ekranu, sistem za nadzor "mrtvog ugla", VIP sjedište sa masažerom koje je postavljeno dijagonalno od vozačevog sjedišta, Lexicon zvučni sistem sa 13 kanala i 17 zvučnika sa snagom od 608 W, kutija za rashlađivanje i grijanje integrisana u naslon na zadnjem sjedištu, sistem za održavanje vozila između traka na cesti i još mnogo toga. Za potpunu udobnost elektronska kontrola amortizera podešava visinu i dinamiku automobila uslovima na cesti i načinu vožnje, tako da su svi apetiti i potrebe zadovoljeni.

Jasno i sigurnost je na vrhunskom nivou, pa sistem od devet zračnih jastuka pruža maksimalnu sigurnost putnicima. Osim prednjih i bočnih zračnih jastuka, kao standardna oprema podrazumjevaju se i zračne zavjese koje se prostiru dužinom vozila, zračni jastuk za koljena na strani vozača, te sistem koji radi u sprezi sa zatezačima sigurnosnog pojasa i aktivnim naslonima za glavu koji reaguju u slučaju udara.

Također, vozač Equusa može pogled držati na cesti a da pri tome ima sve potrebne informacije jer se one projektuju na vjetrobranskom staklu.

Iz Hyundai Auto BH istakli su nam kako je cijena ovog modela dostupna na upit.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Kupio/la bih električni automobil:
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: