Noviteti
0

Honda spremna lansirati hibridni Jazz

Sarajevo-x.com
Japanski proizvođač automobila "Honda" je potvrdila da će lansirati svoju hibridnu verziju modela Jazz na sajmu automobila u Parizu koji će se održati krajem ovog mjeseca.

Hibridni Jazz će dijeliti mnogo komponenata sa modelom Insight, uključujući 1,3-litarski benzinski motor u kombinaciji sa elektromotorom. Ovaj motor je uparen sa CVT-mjenjačem.

Jazz će se kao i model Insight samo pomoću elektromotora moći kretati pri manjim brzinama.

Novi model Honda Jazz je dobio nekoliko vizuelnih izmjena kako bi se razlikovao od varijante koja se pokreće na konvencionalna goriva. Izmjene se odnose na prednje farove ograničene plavim svjetlima, providna zadnja svjetla, novu prednju masku, izmjenjene odbojnike i hromirane dodatke na poklopcu prtljažnika.

Što se tiče interijera, postavljena je jednobojna instrument-tabla sa plavim osvjetljenjem. Kožna unutrašnjost će također biti jedna od opcija za Jazz namijenjen evropskom tržištu.

Japanski proizvođač tek treba otkriti detalje o emisiji CO2 i ekonomičnosti potrošnje goriva. Očekuje se da će emisija CO2 biti nešto veća od 100g/km te da će sa jednim litrom goriva moći preći 25,5 kilometara.