Odgovor na potražnju
6

Hibridni BMW 330e uskoro i u Touring verziji, ali i sa integralnim pogonom

E. L.
U Minhenu su odlučili da prošire ponudu za hibridni "plug in" model 330e koji se trenutno može dobiti samo u kombinaciji s trovolemenskom karoserijom i zadnjim pogonom.

Odgovarajući na veliku potražnju za nedavno predstavljenim hibridnim modelom iz aktuelne Serije 3 u BMW-u su odlučili da 330e ponude i u praktičnijoj karavanskoj karoserijskoj opciji (Touring), ali i u kombinaciji sa adaptivnim pogonom preko obje osovine (xDrive).

Potencijalni kupci modela 330e od ljeta će moći da biraju između dvije karoserijske i dvije pogonske opcije. Potpomognut pogonom preko obje osovine trovolumenski 330e od 0 do 100 km/h stiže za 5,8 sekundi i razvija 224 km/h, a praktičnijoj verziji (330e Touring xDrive) do „stotke“ će trebati 6,2 sekunde. Najveća brzina iznosi 214 km/h.

U BMW-u kažu da je kapacitet baterija (12 kWh) dovoljan za prelazak do 65 kilometara bez asistiranja dvolitarskog četverocilindarskog turbobenzinskog motora koji razvija 184 KS, odnosno 55 kilometara ako je automobil opremljen xDrive pogonom.

S benzinskim i elektromotorom u punom zamahu vozač može računati na više od 290 konjskih snaga i 420 Nm najvećeg obrtnog momenta, a za prijenos snage u svim verzijama zadužen je 8-stepeni automatski mjenjač.

Vezani članci