Već je rasprodan
25

Hennessey predstavio Venom 5 Revolution Roadster vrijedan 3 miliona dolara

D. B.
Hennesseyjev model Venom F5 nastavlja evoluirati, a sada je dobio novu verziju koja je više fokusirana na stazu.

Riječ je o modelu Venom F5 Revolution Roadster, koji kombinuje V8 motor "standardnog" F5 bez krova i "trkaće karakteristike" modela Revolutio Coupe predstavljenog ranije ove godine.

Kao što se moglo i očekivati, ogromna pažnja je posvećena aerodinamici, a mogu se uočiti i promjene krova. Ovaj Venom F5, kao i sve ostale, pokreće 6,6-litarski twin-turbo V8 motor koji razvija 1.817 KS.

Promjene krova uključuju redizajnirani panel koji se može ukloniti i koji je napravljen od karbonskih vlakana te presvučen Alcantarom. Panel sadrži šarafe i reze za brzo skidanje, a težak je svega osam kilograma.

Na drugim mjestima je prisutan sličan tretman koji je primijenjen na modelu F5 Revolution Coupe, a to se odnosi na masivne prednje i stražnje splitere, nova krilca na prednjoj masci, centralni zračni otvor i novo stražnje krilo.

Iako sve četiri verzije automobila dijele istu filozofiju, ipak svaka od njih ispunjava dugačiju "misiju".

"Prvi primjerak je proizveden po narudžbi posebnog klijenta. Naš hiperautomobil je bezvremensko umjetničko djelo koje je podjednako vizuelno inspirativno i fizički privlačno zahvaljujući svom V8 twin-turbo motoru s unutrašnjim sagorijevanjem, koji razvija 1.817 KS", izjavio je prvi čovjek kompanije John Hennessey.

Hennessey planira proizvesti ukupno 12 primjeraka modela 12 F5 RR, svaki od njih košta 3 miliona dolara i svi su već unaprijed rasprodani.

Vezani članci