Uoči premijere
15

Genesis otkrio izgled novog luksuznog modela G80

E. L.
Uoči premijernog predstavljanja pred publikom Genesis je objavio fotografije na kojima se može vidjeti konačan izgled njihovog luksuznog modela G80.

U južnokorejskom brendu pod okriljem Hyundaija novi G80 trebali su premijerno predstaviti na Sajmu automobila u Ženevi, ali su nakon otkazivanja ovogodišnjeg ženevskog okupljanja morali promijeniti planove, pa su uoči najavljenog predstavljanja uživo objavili fotografije na kojima se može vidjeti izgled njihovog luksuznog automobila.

Novi model nedavno osnovanog brenda koji u Hyundaiju ima ulogu kakvu u Toyoti i Nissanu imaju Lexus i Infiniti (animirati kupce u kategoriji luksuznih automobila) nekolicinom karoserijskih detalja podsjeća na SUV model GV80 s kojim dijeli platformu, a u Genesisu kažu da su nakon objavljivanja fotografija veoma zadovoljni prvim povratnim informacijama.

U luksuzno opremljenoj kabini koja je obložena vrhunskim materijalima (među koje spada i drvo) dominira centralno smješten 14,5-inčni display preko kojeg se upravlja multimedijalnim sistemom, a još uvijek nije otkriveno hoće li ispod prednjeg poklopca biti 2,5-litarski četverocilindarski ili 3,5-litarski V6 motor iz spomenutog SUV-a.

Sudeći prema fotografijama, svi se slažu da Genesis pred sobom ima svijetlu budućnost.