Opcija za entuzijaste
2

Ford za Focus ST pripremio paket Track: Za još bolje snalaženje na stazi

E. L.
Kupci koji se odluče za najsnažniji Focus koji je opremljen s paketom Track (staza) mogu računati na višestruko podesiv ovjes i još bolje kočnice.

Paket Track koji je razvijen i testiran u odjelu Ford Performance svidjet će se kupcima nedavno redizajniranog Focusa ST koji, s vremena na vrijeme, vole otići na stazu na kojoj se najbolje mogu osjetiti mogućnosti jednog od posljednjih pravih sportskih automobila iz C segmenta.

U Fordu kažu da je Track Pack dostupan samo uz Focus ST čiji je motor kombinovan s ručnim 6-stepenim mjenjačem, a paket sadrži višestruko podesiv ovjes koji „potpisuje“ poznata njemačka kompanija KW, nove 19-inčne aluminijske felge (koje su deset posto lakše od standardnih) na kojima su gume Pirelli P Zero Corsa i još efikasnije kočnice s povećanim promjerom diskova iza kojih stoji Brembo.

Elementi na karoseriji s kojima se Focus ST Track Pack odvaja od standardne verzije uključuju krov, kućišta retrovizora, zadnji spojler, zadnji difuzor, masku hladnjaka i dijelove prednjeg odbojnika u crnoj boji s visokim sjajem, bez obzira na boju karoserije.

U odjelu Ford Performance, u kojem su testirajući Focus ST Track Pack mnogo vremena proveli na čuvenoj njemačkoj stazi Nürburgring Nordschleife, smatraju da je potencijal 2,3-litarskog četverocilindarskog turbobenzinca (280 KS, 420 Nm) sasvim dovoljan za vrhunsku zabavu, pa zahvata ispod prednjeg poklopca nije bilo. Prve isporuke planirane su u novembru.