Zvanično
2

Ford predstavio Mustang za novo električno doba

E. L.
Fordov prvi automobil, koji će pokretati samo struja, kupcima u SAD-u bit će dostupan prije kraja godine.

U najavi za elektropokretan Mustang Mach-E, koji predstavlja Fordov ulazak u svijet elektropokretanih automobila, čelnici američke automobilske kompanije rekli su da Mach-E definitivno zaslužuje naziv njihovog legendarnog "konja u galopu", jer je i u električnom Coupe crossover izdanju i brz i zabavan poput originala.

Ford će svoj prvi produkcijski elektropokretan automobil nuditi u kombinaciji s pogonom preko zadnje ili preko obje osovine. Tu su i dva kapaciteta baterija (75,7 i 98,8 kWh) koje će jednim punjenjem osiguravati autonomiju od 338 do 483 kilometra, a Mach-E će biti dostupan u nekoliko paketa opreme od kojih će se najviše snage kriti iza naziva GT Performance.

Osnovni Mustang Mach-E s baterijama manjeg kapaciteta i pogonom preko zadnje osovine nudi 258 KS i 415 Nm obrtnog momenta, a vrijednost najvećeg obrtnog momenta u kombinaciji s pogonom preko obje osovine iznosi 565 Nm. S većim kapacitetom baterija stiže 286 KS i 415 Nm, odnosno 337 KS i 565 Nm (u kombinaciji s AWD pogonom), što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h ispod šest sekundi.

Na vrhu ponude je verzija GT Performance AWD koja će biti dostupna od proljeća, a 465 KS i 830 Nm najvećeg obrtnog momenta bit će dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h ispod četiri sekunde. Cijene u SAD-u: od 43.895 do 60.500 dolara.