Putem elektrifikacije
1

Ford predstavio hibridne verzije modela S-Max i Galaxy

E. L.
Elektrifikacija u slučaju Fordovih praktičnih monovolumena donosi solidne performanse i nisku prosječnu potrošnju goriva.

Ponuda Fordovih praktičnih monovolumenskih modela S-Max i Galaxy proširena je s ranije najavljenim elektrificiranim hibridnim verzijama koje su sada dostupne kupcima u Evropi.

Hibridni S-Max koji se može kupiti u kombinaciji sa pet ili sedam sjedišta pokreće 2,5-litarski benzinski motor kojem asistira elektromotor. Kapacitet baterija iznosi 1,1 kWh, a vozač u kombinaciji može računati na 190 KS i prosječnu potrošnju koja (prema WLTP normama) iznosi 6,4 litara na 100 pređenih kilometara. S-Max od 0 do 100 km/h stiže za 9,8 sekundi.

Istu pogonsku kombinaciju Ford nudi i uz nešto veći model Galaxy koji se također može dobiti sa pet ili sedam sjedišta. S neznatno slabijim performansama u odnosu na manji S-Max, hibridni Galaxy ističe se raskošnom ponudom prostora u kabini i zapreminom prtljažnika koji „proguta“ 300 litara i kada je svih sedam sjedišta u funkciji. Preklapanjem naslona sjedišta u drugom i trećem redu zapremina iskoristivog prostora iznosi 2.339 litara.