Debi u Amsterdamu
5

Ford objavio teaser za novu Kugu uoči predstavljanja 2. aprila

Klix.ba
Kompanija Ford je objavila teaser za treću generaciju SUV-a Kuga.

Ford će novi model Kuga predstaviti 2. aprila, a sada je objavljen i prvi teaser na društvenoj mreži Facebook. Kratki video nagovještava da će dijeliti dosta dizajnerskih karakteristika s novim Focusom.

Koliko se može vidjeti, barem prednja svjetla s LED tehnologijom i vrata prtljažnika imaju gotovo identičan oblik kao u slučaju Focusa. To nije iznenađenje s obzirom na činjenicu da dva modela dijele istu platformu.

Fotografije unutrašnjosti otkrivaju samo rotirajući kontroler automatskog mjenjača, a i to je već viđeno u novom Focusu. Neki motori će biti dostupni s Fordovim novim osmostepenim automatskim mjenjačem s konverterom obrtnog momenta, koji je zamijenio prethodni 6-stepeni mjenjač s duplim kvačilom.

Video nagovještava da ćemo novu Kugu vidjeti 2. aprila kada će se u Amsterdamu održati Fordov događaj Go Further. Narednog utorka će biti predstavljen i novi crossover koji će mjesto naći između EcoSporta i Kuge, k kao i PHEV verzija nvoe Kuge. Također, blagi hibridni pogon stiže za Fiestu i Focus.