Električni crossover
16

Ford nakon 38 godina oživljava kultni Capri, zadržat će samo ime

A. M.
Osim slavnog imena, novi Capri neće imati ništa sa starim modelom koji se proizvodio između 1968. i 1986. Ford će oživjeti novi Capri u formi crossovera, a pokretat će ga čista struja. Bit će temeljen na Volkswagenovoj MEB platformi.

Ford nema vremena za čekanje, a uveliko kasni s razvojem električnih modela. Pored partnerstva s Volkswagenom, koje će ih dijelom ubrzati u tom procesu, Ford iz rukava vadi stare asove kako bi što prije isplivao na zelenu granu. S tim u vezi, već iduće godine Ford oživljava legendarni Capri. Možda se nekima neće svidjeti, ali ovo slavno ime tada će nositi električni crossover coupe temeljen na Volkswagenovoj MEB platformi i s tehnologijom preuzetom iz Forda Explorera, odnosno sa tehnoloških donatora VW ID.4/ID.5.

Capri je svojevremeno nazvan evropski Mustang, a proizvodio se između 1968. i 1986. godine. Sada će se ovo kultno ime vratiti u ponudu Plavog ovala nakon 38 godina pauze. Tako će nova generacija Forda Caprija biti lansirana 2024. godine, ali neće imati nikakve druge poveznice sa starim modelom. To je zato što će novi Capri biti ponovno osmišljen u obliku električnog crossover coupea, koji će biti konkurent Volkswagenu ID.5, Peugeotu e-3008 i Volvu C40.

Prema pisanju britanske publikacije Autocar, koja je snimila budući model skriven ispod kamuflaže, budući Capri bit će baziran na MEB platformi koju je razvio Volkswagen. Uglavnom, novi Ford Capri će biti mlađi brat Explorera od kojeg će preuzeti elektromotore. Prema dosadašnjim informacijama, budući Capri imat će elektromotore snage između 168 i 335 KS, a napajat će ih baterije od 52 kWh ili 77 kWh.

Štaviše, budući Ford Capri profitirao bi od autonomije od oko 480 kilometara, a moći će se puniti na brzoj punionici crpeći maksimalnu struju do 170 kW. Ford još uvijek nije potvrdio tačan datum dolaska novog-starog modela.