Niz vizuelnih promjena
4

Fiat Panda povodom 40. rođendana predstavljena u sportskom ruhu

D. B.
Fiat je u slavljeničkom raspoloženju jer slavi 40. rođendan modela Panda, a tim povodom je ovaj gradski automobil predstavljen u sportskom ruhu.

Povodom četiri decenije postojanja Pande, Fiat je modelima City Life, City Cross i Cross priključio i Pandu Sport. Novi model je namijenjen kupcima s "aktivnim stilom života", a vizuelno se između ostalog prepoznaje zahvaljujući novim 16-inčnim felgama u dva tona. Karoseerija je lakirana u mat sivu boju koja je ekskluzivna za ovaj model, a opciono je moguće dobiti crni krov. Bočni retrovizori i ručke na vratima su u istoj nijansi kao i karoserija, ali se mogu dobiti u sjajnoj crnoj boji. Eksterijer krasi i hromirani "Sport" logo.

U unutrašnjosti je armaturna ploča u boji titanija, a paneli na vratima su presvučeni eko kožom. Nebo je crne boje i slaže se sa tamno sivim presvlakama sjedišta. Tu je i novi 7-inčni ekran osjetljiv na dodir, a na raspolaganju su Android Auto i Apple CarPlay sistemi.

Panda Sport se može dobiti i s novorazvijenim Pandemonio Pack paketom opreme koji donosi zatamnjene prozore, crvena kočiona kliješta te kožom presvučeni upravljač sa kontrasnim crvenim koncem.

Automobil pokreće 1,0-litarski FireFly Hybrid motor koji razvija 70 KS. Elektrificirani trocilindraš je uparen s novim 6-stepenim manuelnim mjenjačem te će biti dostupan širom ponude. Cross modeli se mogu naručiti sa pogonom na sva četiri točka, a oba pogona su kompatibilna s metanom.

Iz Fiata tvrde da je Panda jedini automobil koji se može dobiti s hibridnim, benzinskim 4x4, CNG i LPG pogonom. Tu je i Mopar D-Fence paket koji čini oprema za higijenu, filter, pročišćivač zraka i UV lampa, a što je korisno u vrijeme pandemije koronavirusa.

Aktuelna generacija Pande je najprodavaniji automobil u Italiji već osam godine u nizu, a pojavila se prije 10 godina.