Retro Jumper
1

FC Automobili nudi Citroën Type H 21. stoljeća

Klix.ba
Iza retro izgleda kojim su u kompaniji FC Automobili željeli obilježiti 70 godina od predstavljanja Citroënovog originalnog modela Type H krije se model Jumper.

U čast obilježavanja 70 godina od predstavljanja jedinstvenog modela Type H, u kompaniji FC Automobile pripremili su komplet karoserijskih elemenata kojima se aktuelni Citroën Jumper efektno transformira u jedan od najpopularnijih furgona svih vremena s kojim je francuska automobilska kompanija bila i ostala prepoznatljiva širom svijeta.

Iza karoserijskih elemenata koji su prilagođeni različitim verzijama Jumpera stoje Fabrizio Caselani i dizajner David Obendorfer, a prema svemu sudeći uspjeli su u svojoj nakani, jer moderni Jumper Type H iz svakog ugla podsjeća na legendarni Type H koji je od 1947. do 1981. godine služio za obavljanje različitih poslova.

I dok je originalni Type H u svom najsnažnijem dizelskom izdanju pokretao grub i bučan dizelski motor s nešto više od 50 konjskih snaga, njegovo moderno izdanje pokreću snažni i pouzdani turbodizelski motori od 110 do 160 konjskih snaga, koji se standardno nude uz aktuelne Jumpere.

FC Automobili će retro Jumper ponuditi u samo 70 primjeraka, a sav posao vezan za transformaciju karoserije obavljat će se u Italiji.