Novi automobilski brand
0

FOTO / Eterniti predstavlja svoj prvi super - SUV

Sarajevo-x.com
Nova britanska automobilska kompanija, Eterniti Motors, objavila je danas zvanične fotografije svog prvog modela koji će biti izložen na predstojećem sajmu automobila u Frankfurtu.
Hemera, prvi svjetski super-SUV, sa sobom donosi novi nivo luksuza i beskompromisnih performansi u veoma popularnom SUV segmentu. Početak proizvodnje planiran je u narednoj godini.

Ručno pravljena u pogonima u Londonu, Hemera će u zadnjem dijelu putničke kabine nuditi prostor svojstven luksuznim limuzinama koji uključuje dva odvojena električno-podesiva sjedišta, iPad i hladnjak za piće.

Relativno kompaktnih dimenzija, sa krutošću, koja je svojstvena 4x4 SUV-ovima i natprosječnim performansama, Hemera bi mogla biti veoma zanimljiva kupcima koji od inače svestranog automobila, pored ostalog, traže i vrhunska dinamička svojstva. U ovom slučaju, 620 KS trebalo bi biti dovoljno za oko 280 km/h.
Zanimljivo je spomenuti da je Alastair Macqueen, kreator legendarnog Jaguara XJ220 i višestruki pobjednik Le Mansa, prvo ime koje u kontekstu inžinjeringa stoji iza projekta Hemera.