Nova generacija
0

Električni Renault Mégane na scenu stiže u septembru

E. L.
Među premijerama na Sajmu automobila u Minhenu koji će se održati od 6. do 12. septembra bit će i elektropokretan Renault Mégane E-Tech Electric.

Manje od godinu dana nakon predstavljanja konceptnog elektropokretanog modela Mégane eVision u Renaultu posao privode kraju, jer će se prvi produkcijski Mégane nove generacije koji pokreće samo struja publici predstaviti na predstojećem Sajmu automobila u Minhenu koji ove jeseni mijenja Sajam automobila u Frankfurtu.

Renault će električni Mégane prodavati zajedno s novim Méganima koje će i dalje pokretati motori s unutrašnjim sagorijevanjem, što bi prema planovima francuske automobilske kompanije trebalo trajati nekoliko godine, jer će se Renault nakon toga u potpunosti okrenuti prema električnim automobilima.

Za sada se zna da je elektropokretan Mégane koji će se nuditi kupcima u Evropi zasnovan na CMF-EV platformi, a ispod karoserije koja svojim rastojanjem između podnice i tla novi Mégane svrstava u crossover kategoriju krije se elektromotor koji razvija 218 KS. Prema WLTP normama, kapacitet baterija (60 kWh) dovoljan je za prelazak 450 kilometara.

Trideset proizvedenih predprodukcijskih prototipa u fazi je završnih testiranja, a očekuje se da će prvi kupci u svoje elektropokretane Mégane sjesti u prvoj polovini naredne godine.