Dvije karoserijske opcije
5

Električni Porsche Taycan sada se nudi i u verziji GTS

E. L.
Premijerno predstavljen na Sajmu automobila u Los Angelesu, Taycan GTS je prvi električni model Porschea koji s jednim punjenjem baterija može preći više od 500 kilometara.

Pored premijernog predstavljanja Caymana u "hardcore“ verziji GT4 RS, Porsche je na Sajmu automobila u Los Angelesu predstavio i novu verziju elektropokretanog modela Taycan u dva karoserijska oblika s kojom stiže poznata oznaka GTS.

Uz prepoznatljive detalje i kombinaciju boja i materijala koje Porsche već poslovično nudi uz izvrsne GTS verzije svojih modela, Taycan GTS pokreću dva elektromotora koji kombinovano proizvode 598 konjskih snaga i 850 Nm obrtnog momenta, što ga svrstava između verzija 4S i Turbo. Spomenute brojke dovoljne su da Porscheov prvi električni GTS (u oba karoserijska oblika) od 0 do 100 km/h stigne za 3,7 sekundi i razvije 250 km/h.

Prema WLTP normama, kapacitet baterija (93,4 kWh) osigurava da Taycan GTS u kombinovanom režimu s jednim punjenjem može preći do 504 kilometra, a u gradskim uslovima do 625 kilometara, što ga u ovom trenutku čini rekorderom među elektropokretanim Porscheima.

Taycan GTS i GTS Sport Turismo u prodajnim salonima očekuju se u proljeće. Osnovna cijena u Njemačkoj iznosi 131.834 eura, a za još prostraniji i praktičniji Sport Turismo treba izdvojiti 132.786 eura.