Novi paket poboljšanja
35

Električni Mustang sada je još brži i štedljiviji

E. L.
S poboljšanjima koja su u Fordu pripremili za model Mustang Mach-E stiglo je nešto više obrtnog momenta, a povećan je i broj kilometara koje električni „konj u galopu“ može preći s jednim punjenjem baterija.

Fordov električni crossover najbolje performanse i dalje nudi uz GT paket s kojim stižu dva elektromotora koji kombinovano proizvode 487 konjskih snaga, ali su u odjelu Ford Performance povećali vrijednost najvećeg obrtnog momenta koji sada umjesto 830 iznosi 965 Nm, što je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,5 sekundi (0,2 sekunde bolje od prethodne verzije), što je bolje od rezultata koje ostvaruju Tesla Y Performance i električni Porsche Macan 4.

Boljem ubrzanju pomoglo je i smanjenje mase automobila koje je ostvareno ugradnjom novog elektromotora na zadnjoj osovini, a u Fordu su objavili da verzija GT sada s jednim punjenjem baterija može preći do 515 kilometara, 15 kilometara više nego prije.

S poboljšanim performansama na verziji GT stigla su i nova sportska prednja sjedišta, Brembo prednje kočnice i MagneRide ovjes s adaptivnim amortizerima, a u Fordu su objavili da je više kilometara s jednim punjenjem baterije osigurano i uz sve ostale verzije Mustanga Mach-E.

Najštedljivija je verzija s jednim elektromotorom i pogonom preko zadnje osovine čije baterije (98,7 kWh) s jednim punjenjem sada osiguravaju prelazak do 640 kilometara. Istovremeno, vrijeme punjenja spomenute baterije (od 10 do 80 posto) skraćeno je za skoro devet minuta.