Nešto posebno
209

Džejla Glavović promovirala novu Opel Insigniju GSI u Provansi

Klix.ba
Poznata bosanskohercegovačka manekenka i uspješna poduzetnica Džejla Glavović Očuz od oktobra mjeseca ujedno je i prva Opel brend ambasadorica iz BiH.

Tim povodom početkom marta Džejla je prisustvovala predstavljanju nove Opel Insignije GSI na prelijepom jugu Francuske – Provansi, snimila reklamni materijal te prisustvovala testnoj vožni ovog modela kao i press konferenciji za medije iz cijelog svijeta.

Nova Opel Insignia GSi sportski je stroj i "majstorica gripa" namijenjena svima koji žele nešto posebno. To je automobil za maksimalno uživanje na cestama svih vrsta. Podvozje sa svojim vrlo dinamičnim postavkama i opcionalne nove Michelinove visokoperformansne gume na 20-inčnim kotačima stvaraju posebno visoku razinu držanja podloge.

Sustav pogona na sve kotače s vektoriranjem okretnog momenta jedinstven je u ovom segmentu – osigurava izvanredno iskustvo vožnje kao i maksimalnu sigurnost. Novim 8-stepenim automatskim mjenjačem može se upravljati polugicama na upravljaču, kao kod trkaćeg automobila, za još aktivnije iskustvo vožnje. Kombinacija laganog dizajna, niskog težišta i 2-litarskog turbo motora tipična je za aktuelnu generaciju Insignije. Ona rezultira izvanrednom ravnotežom i izvrsnim omjerom snage i mase. Takve interne kvalitete zaslužuju i posebnu vanjštinu.

S velikim kromiranim elementima dizajna sprijeda i privlačnim stražnjim spojlerom na stražnjem kraju koji pritišće vozilo prema podlozi, izgled Insignije GSi savršeno odgovara njenim performansama. Kožom presvučena Opelova sportska školjkasta sjedala (posebno razvijena za GSi), kožni sportski upravljač i aluminijske papučice tačka su na "i". I porodice mogu uživati u osjećaju Insignije GSi bez kompromisa u prostoru i praktičnosti jer je ona dostupna kao sportska limuzina, ali i kao prostrani Sports Tourer.

"Provansa nas nije dočekala u punom sjaju, zbog kiše pa čak i snijega koji nas je pratio na testnoj ruti, no baš zbog takvih uvjeta Insignia GSi me impresionirala svojom dinamikom i sigurnišću u svim uvjetima vožnje. Posebno su me iznedila sportska vrlo udobna masažna sjedala ekskluzino konstruisana za Insigniu GSi", kazala je Džejla.

Ovom događaju prisustvovali su brojne poznate ličnosti, influenceri, novinari i brand ambasadori iz cijelog svijeta. Za Džejlin styling u Provance pobrinula se poznata bosanskohercegovačka modna dizajnerica Belma Tvico Stambol.