Iz kompanije Honda
0

Dog Friendly element za kućne ljubimce

Sarajevo-x.com
Hondina kompanija Honda motor otišla je korak dalje i za vlasnike kućnih ljubimaca izumila nešto novo - automobilski element predviđen za prijevoz pasa. Element nazvan Dog Friendly u suštini je preuređeni prtljažni prostor u kojem se nalazi posuda za vodu, platforma s ventilacijom, te rampa za pomoć psu pri ulasku u vozilo.

Amerikanci su opsjednuti kućnim ljubimcima i godišnje na njih potroše 41. milijardu dolara, zbog toga su se uposlenici japanske kompanije Honda odlučili 'pokloniti' im novi izum, Dog Friendly element koji će obezbijediti sigurnost njihovim ljubimcima tokom vožnje, objavio je Reuters.

"Ovaj element je izrađen od vrhunskih materijala, a osim dizajna na umu smo imali i sigurnost ljubimaca, jer znamo da se psi danas tretiraju kao članovi porodice", kazao je Sage Marie, portparol kompanije Honda.

Ovaj element će se na američkom tržištu naći od ove jeseni, a Amerikanci već željno iščekuju taj trenutak.

"Iznajmio sam Hondin automobil sa ovim elementom na dvije sedmice i naprosto sam oduševljen. Moj pas je uživao u komfortu, osjećao se bezbijedno, a najbolje od svega jest izum prilazne rampe jer više ne moram podizati psa, on može sam ući u automobil", oduševljeno je kazao Heather Cammisa.