Fokusirani na performanse
13

Debitovali Audi E-Tron S električni crossoveri sa 496 konjskih snaga

D. B.
E-Tron S i coupeom inspirisani E-Tron S Sportback su novi članovi porodice Audijevih električnih crossovera.

Radi se o modelima fokusiranim na performanse, koji u Boost Modu isporučuju 496 KS, što je znatno više u odnosu na 402 KS u slučaju postojećih modela također u Boost Modu. S druge strane, u normalnom modu S model razvija 405, a standardne verzije 355 KS.

E-Tron S modeli ubrzavaju od 0 do 100 km/h za 4,5 sekundi te mogu bez problema dostići elektronski ograničenu maksimalnu brzinu od 211 km/h. Oni imaju isti kapacitet baterije od 95 kWh kao i standardni modeli.

Kada je riječ o udobnosti, modeli standardno dolaze s adaptivnim zračnim ovjesom, a ovisno o modu vožnje sistem može mijenjati visinu automobila za 76 mm.

Audi nije uradio mnogo kako bi razlikovao S modele od postojećih verzija. Primjetan je novi branik te veći usisnici zraka, kao i istaknutiji difuzor nazad. Također, tu je novi set 20-inčnih naplataka, ali kupci mogu odabrati i 22-inčni set.

Unutrašnjost se također ne razlikuje značajno od postojećih E-Tron modela. Elektronski podesiva sportska sjedišta su standardna, a S oznake su prisutne u kabini. Kupci mogu doplatiti za sjedišta s debljim bočnim potporama, kao i klimatizirana sjedišta s perforiranom kožom.

Cijene zasad nisu poznate.