Druga generacija
15

Dacia objavila prve fotografije novog Dustera

Klix.ba
Dacia će Duster druge generacije premijerno predstaviti 12. septembra na Sajmu automobila u Frankfurtu.

Sedam godina nakon predstavljanja Dustera prve generacije koji je pronašao put do više od milion kupaca, što ga čini najprodavanijim modelom Dacije, rumunska automobilska kompanija pod okriljem Renaulta predstavila je Duster druge generacije koji karoserijskim detaljima sugeriše da su u Daciji, ipak, odabrali evolutivni dizajnerski pristup.

U Daciji kažu da su najveće promjene na novom Dusteru urađene u unutrašnjosti, čije fotografije još uvijek nisu objavljene, a promjene na karoseriji uključuju nove odbojnike i sive štitnike na njima, nova kućišta prednjih i zadnjih svjetala, nešto višu liniju bokova, crne obloge blatobrana, uspravnije postavljeno prednje vjetrobransko staklo, aluminijske krovne nosače i novodizajnirane 17-inčne aluminijske felge. Bojama karoserije priključena je i nova boja (Atacama narandžasta).

Izgled unutrašnjosti novog Dustera, zajedno s tehničkim specifikacijama, bit će otkriven 12. septembra, a sve su prilike da neće biti ništa od ranije najavljivane verzije sa sedam sjedišta, jer su u Daciji zvanično odustali od verzije s povećanim međuosovinskim rastojanjem.

Vezani članci