Napredan i snažan
7

Czinger u Londonu predstavio novi superautomobil

D. B.
Kompanija Czinger je u Londonu u Engleskoj predstavila svoj novi superautomobil koji nosi oznaku 21C.

Czinger C21 je trebao biti predstavljen na Sajmu automobila u Ženevi, a nakon otkazivanja ovog događaja, upriličen je događaj koji je emitovan uživo putem interneta. Radi se o prvom modelu iz serije novih automobila visokih performansi koje Czinger planira.

Tehnološki napredni automobil je dizajniran tako da bude što lakši, težak je 1.200 kg i ima bolji omjer snage i težine od 1:1 jer Ferrarijev twin-turbo V8 motor razvija 1.250 KS.

C21 od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 1,9 sekundi, 402 metra prelazi za 8,1 sekundu, a njegova maksimalna brzina iznosi 399 km/h.

Svaki element automobila je dizajniran i napravljen u samoj kompaniji. Zahvaljujući unikatnom pristupu u dizajnu superautomobila, hlađenje, distribucija tekućine i kontrola zvuka izduvnog sistema integrisani su u šasiju zajedno s tradicionalnim strukturalnim i sigurnosnim sistemima. Cijela šasija je teška svega 120 kg.

Czinger 21C će se pojaviti na Royal Automobile Clubu u Pall Mallu u Londonu u petak i subotu, a događaj je namijenjen kupcima.

Vezani članci