U BiH početkom 2019.
0

Citroën predstavlja novi C5 Aircross: Proizveden u Evropi kao perjanica marke

Klix.ba
Citroën otkriva evropsku verziju novog SUV modela C5 Aircross i time nastavlja svoju međunarodnu SUV ofanzivu. Nova perjanica francuske marke sada je ovaj SUV nove generacije koja je usklađena s posljednjim modelima Citroëna. Inspirisan je očekivanjima kupaca, ima jedinstven i afirmativan karakter te nudi jedinstvenu ponudu personalizacije sa 30 vanjskih kombinacija. Predvodnik programa Citroën Advanced Comfort, novi SUV C5 Aircross želi biti najsvestraniji i najudobniji SUV u svom segmentu.

Nakon modela C3 Aircross koji je ostvario pravi komercijalni uspjeh sa više od 70.000 prodanih vozila, zatim C5 Aircrossa lansiranog u Kini i već prodanog u 35.000 primjeraka i na kraju C4 Aircross otkrivenog krajem aprila na Salonu automobila u Pekingu, Citroën nastavlja svoju međunarodnu SUV ofanzivu otkrivajući evropsku verziju modela C5 Aircross.

Osluškujući očekivanja kupaca koji se ne žele odreći praktičnost radi izgleda, Citroën investira u SUV teritorij, pravi međunarodni fenomen koji predstavlja četvrtinu prodaje diljem svijeta. Francuska marka dodaje naglašenom karakteru siluetu s novim iskustvom boravka u vozilu.

Nositelj programa Citroën Advanced Comfort, novi SUV C5 Aircross se ističe udobnošću i pristupom prostoru u unutrašnjosti. Inovativan je svojom ukupnom udobnošću, karakterističnom za Citroën s dvije glavne inovacije, ovjesom Citroën s progresivnim hidrauličnim graničnicima i sjedalima Advanced Comfort, za udobnost vožnje i ugodnost u vožnji bez premca. Nudi i jedinstvenu modularnost u segmentu, koja je rezultat znanja i umijeća marke Citroën u svijetu monovolumena, posebno s 3 individualna zadnja sjedišta, klizna, preklopiva i podesiva po nagibu, te sa zapreminom prtljažnika u rasponu od 580 litara do 720 litara.

U skladu sa svojim vremenom i opremljen s TFT digitalnom instrument pločom od 12,3’’ i dodirnim zaslonom od 8’’, novi SUV C5 Aircross raspolaže s 20 sistema za pomoć u vožnji posljednje generacije kao što je Highway Driver Assist, 2. nivo sistema autonomne vožnje već od drugog paketa opreme, kao i sa 6 tehnologija za povezivost. Iznimno poveziv, nudi bežični punjač ili ConnectedCAM Citroën.

Opremljen efikasnim benzinskim i dizelskim motorima od 130 KS do 180 KS i novim automatskim mjenjačem EAT8, C5 Aircross će biti prvi model Citroën opremljen tehnologijom Plug-in Hibrida (PHEV) krajem 2019. godine.

Novi SUV C5 Aircross, komercijalizirat će se na BiH tržištu početkom 2019. godine, a proizvodit će se u tvornici Rennes - La Janais u Francuskoj.