Originalan i privlačan
49

Citroën predstavio obnovljeni C3: još više osobnosti i udobnosti

E. Z.
Citroën je danas predstavio osvježeni C3, novu verziju najprodavanijeg modela ove frnacuske marke na svijetu i primjer istinskog tržišnog uspjeha sa 750.000 prodanih modela od njegovog puštanja u prodaju krajem 2016. godine.

S gotovo 4,5 miliona izrađenih primjeraka od njegove pojave na tržištu, C3 je najprodavaniji model iz game Citroën koji je krajem decembra 2019. godine bio među pet najprodavanijih vozila u Evropi u segmentu B i treće najprodavanije vozilo u Francuskoj.

Osvježeni C3 donosi novi dizajn kojim se ističe različitost. Novi Citroën C3 kao model prepoznatljivog stila i jedinstvenog oblika udaljava se od stereotipa ovog segmenta i ruši ustaljena tržišna pravila. Osim odvažnog stila novog prednjeg kraja kojim se predstavlja novi potpis marke inspirisan konceptnim automobilom CXPERIENCE, tu su i nova LED svjetla, novi aluminijski naplatci od 16" i 17" i novi elementi Airbump za još snažniji utisak.

NOvi C3 nudi i više mogućnosti personalizacije. Pod sloganom "Inspired by You” CITROËN svakom svojem kupcu omogućuje da osmisli vozilo u skladu sa svojim stilom. Mogućnosti personalizacije koje pruža Novi C3 sada su proširene s 36 na čak 97 kombinacija, uključujući nove boje karoserije (crvena Elixir i plava Spring), novi paket Color i novu boju krova, nove krovne naljepnice vanjske ukrasne elemente i nove mogućnosti uređenja unutrašnjosti (opcija Techwood, koja u prostor unosi toplinu, i opcija Emeraude, koja unosi dinamičnost).

Kao i prije C3 želi pružiti poseban osjećaj udobnosti, a on se dodatno naglašava novim sjedalima Advanced Comfort i središnjim naslonom za ruku, kojima se nadopunjuje iskustvo potpuno ugodne vožnje (prigušivanje raznih vibracija, upravljanje).

C3 je također jednostavan za upotrebu i opremljen je mnoštvom korisnih tehnologija koje ujedinjuju opuštenost i suvremenost u svakodnevnoj vožnji. Novi C3 ide ukorak s vremenom, pa je tako u njega ugrađen sistem za pomoć pri parkiranju sprijeda što je novost, jedno od 12 mogućih rješenja za pomoć u vožnji kojima se postiže viša razina udobnosti (kao što su sistem za pokretanje vozila bez ključa ili sistem pomoći pri kretanju na uzbrdici) i veća sigurnost (poput automatskog kočenja u nuždi koje omogućava sistem Active Safety Brake, prepoznavanja saobraćajnih znakova ili automatskog uključivanja dugih svjetala).

Tu su i različite internetske usluge kojima se nastoji olakšati svakodnevni život vozača i putnika i koje omogućuju pomoć na cesti, navigaciju i prenošenje ekrana mobilnog uređaja na tablet (Connect Assist, Connect Nav, Connect Play).

Novi Citroën C3 posebno je okretan zahvaljujući promjeru kruga okretanja od 10,7 m, a svojom duljinom od 3,99 m optimalno je kompaktan u gradskom okruženju. Ima 5 vrata i 5 sjedala pa je praktičan u svim okolnostima. Novi C3 nudi istinski užitak u gradskoj vožnji, ima iznimna vozna svojstva te se savršeno prilagođava svim putovanjima, onim kraćim i dužim, kada vozite djecu na sportske aktivnosti i kada s prijateljima idete na odmor za vikend.

C3 sada ima efikasne i štedljive motore najnovije generacije koji su homologirani u skladu sa zahtjevima emisijske norme Euro 6. Tu su tako trocilindarski benzinski motor PureTech 83 (PureTech 83 S&S BVM5) i 110 (PureTech 110 S&S BVM6) ili dizelski motor Diesel BlueHDi 100 (BlueHdi 100 S&S BVM5).

Za još bezbrižniji i opušteniji doživljaj za volanom, Novi C3 dostupan je i uz motor s automatskim mjenjačem EAT6 (PureTech 110 S&S EAT6).

Novi Citroën C3 na tržište Bosne i Hercegovine stiže već u proljeće 2020. godine.