Na aukciji u Ženevi
0

FOTO+VIDEO / Citroën DS3 Cabrio L'Uomo Vogue

Klix.ba
Citroën će naredne sedmice u Ženevi na aukciji ponuditi DS3 Cabrio L'Uomo Vogue, a sve u cilju da se prikupi novac za projekat Svjetske zdravstvene organizacije (WHO).

Poseban DS3 Cabrio, koji je nastao u saradnji francuskog proizvođača automobila i italijanske muške edicije Voguea, već je predstavljen u februaru u Milanu za vrijeme trajanja Fashion Week-a. Prikupljeni novac biće potrošen na projekat pod nazivom „Žena kreira život“ iza čega se krije inicijativa organizacije WHO da se poboljša zdravlje žena i djece.

Posebna edicija novog člana porodice DS3 obojena je mat sivom bojom koju u Citroenu nazivaju „zvjezdana prašina“. Umjesto tvrdih opcija, iznad glava putnika nalazi se tradicionalni platneni krov. Jedinstven detalj je laserom graviran „DS“ logo koji se može vidjeti u kućištima retrovizora. Kožom obložena dvobojna sjedišta karakteriše dizajn koji se može vidjeti na narukvicama za ručni sat, a „tačku na i“ stavljaju precizni šavovi kojima je prošivena koža na kontrolnoj ploči i oblogama vrata.

Ako vam se dopada baš ovaj DS3, a i ideja da će vaš novac otići u prave ruke, onda 6. marta budite u sjedištu WHO-a u Ženevi.