Noviteti
0

Citroën C4 BioFlex

FENA
Citroën prodaje model C4 BioFlex od rujna 2007. godine. Vozilo s modularnim gorivom ili flexfuel, C4 BioFlex koristi poljoprivredni proizvod za gorivo. U prvo će se vrijeme taj model prodavati u Francuskoj i Švedskoj, a ubrzo zatim i u ostalim evropskim zemljama.

C4 BioFlex prva je ponuda marke Citroen u području vozila na bio-gorivo na europskom tržištu. Na području Francuske, pojavile su se i pumpe koje nude E85. Predviđa se da će ih do kraja 2007. godine biti postavljeno 500.

Opremljen 1.6 litrenim motorom koji razvija snagu od 113 KS, C4 BioFlex poseban je u odnosu na druge modele u paleti C4, ali kako joj pripada, dostupan je s istom opremom i u izvedbama s ostalim motorima, te s identičnom završnom obradom. Nova izvedba modela C4 pridonosi smanjenju efekta staklenika, i to smanjenjem emisija CO2 za 5 posto u mješovitoj vožnji.

Korištenjem obnovljive energije daje svoj doprinos i smanjenju o energetskoj ovisnosti. Od polja ili oranice do ispuha vozila, emisija je smanjena i do 40 posto. C4 BioFlex dostupan je u limuzinskoj izvedbi s petorim vratima, a nudi se po istoj cijeni kao i izvedbe s benzinskim 1.6i 16V motorom. Cijena mu dakle iznosi od 18.650 eura (Pack), 20.000 eura (Pack Ambiance) do 22.150 eura (Exclusive).