{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Citroën C-Airlounge

12.8.2003. u 20:30
0
0
Citroën C-Airlounge
0
Citroën C-Airlounge
Objavljeni su prvi detalji Citroënovog najnovijeg koncept vozila kojeg ćemo imati priliku vidjeti na Frankfurt Motor Show-u.
Zapanjujući novi koncept predstavlja svjež i (napokon) avangaradan pristup Citroëna u dizajniranju lifestyle automobila što je odavno njegov zaštitini znak ali je duži period na tržište izbacivao modele koji su svojim dizajnom dali naslutiti da je Citroën u fazi traženja vlastitog identiteta.

Dinamičan oblik i velika pažnja posvećena tečnosti i aerodinamičnosti dizajnerskih linija karoserije daju C-Airlounge konceptu respektabilan vazdušni otpor od samo 0.26 Cw što je rezultat dostojan supersportskih automobila te ovim dokazuje da prostranost i upotrebljivost ne trebaju biti ugroženi na račun lijepog izgleda i aerodinamike.

Ali C-Airlounge ne karakterišu samo izvrstan izgled i impresivno nizak aerodinamički otpor jer se ispod ove zakrivljene karoserije nalazi također i neobično ali i veoma intiligentno riješenje dizajna unutrašnjeg prostora.

Najveću inovaciju u iskoristivosti unutrašnjeg prostora do maksimuma predstavlja sitem modularnih sjedišta koja, zavisno od podešenosti, mogu udobno smjestiti od četiri do pet osoba.

Kao dodatak svemu ovome, potpunom ugođaju u unutrašnjosti doprinosi poseban sistem koji pomoću optičkih vlakana te video projektora u podnim oblogama i osloncima ruku omogućava putnicima da odaberu osvjetljenje kabine u zavisnosti od njihovog trenutnog raspoloženja.

Sve ostale detalje i karakteristike ovog inovativnog koncepta ćemo morati sačekati do zvanične premijere na Frankfurt Motor Showu početkom septembra ove godine.

Novi Jaguar X-Type Estate

17.08.2003. u 01:16

VW Golf Spyder

11.08.2003. u 09:08
Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: