{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Chevy Cruze sa evropskim ambicijama

S
Sarajevo-x.com
23.8.2008. u 08:18
0
3
Chevy Cruze sa evropskim ambicijama
0
Chevy Cruze sa evropskim ambicijama
Uz dobru ponudu motora, bogate nivoe opremljenosti ali i prostranost koja zadovoljava sve potrebe, gdje se podrazumjeva i kapacitetan prtljažnik, izgleda da je Chevrolet konačno našao pravu dobitnu formulu za uspjeh u Evropi.
Američki proizvođači već odavno su shvatili da je vrlo važno uspješno plasirati automobil na tržište Evrope, a najnoviji pokušaj dolazi iz Chevroleta. Cruze je praktična i atraktivna limuzina koja zadovoljava evropske zahtjeve ali i zadržava američki imidž.
Svaka sličnost i vizuelna povezanost sa ponovno oživljenom muscle car porodicom u ovom slučaju je itekako namjerna, te uz bogatu tradiciju u Chevroletu ne žele sakrivati ni sportske uspjehe u WTCC-u, jer u Evropi su automobili bez imidža rijetko kada bili uspješni. Važnost ovog modela dovoljno je istakao svjetskom premijerom koja je pripremljena za sajam automobila u Parizu, dok će se prve reakcije tržišta moći zapaziti već na proljeće iduće godine, kada Cruze stiže u prodajne salone.
Klasična trovolumenska karoserija je zahvaljujući agresivnom dizajnu daleko od konzervativne, što se prije svega može zahvaliti prednjem dijelu. Velika i prepoznatljiva maska koja je gotovo u potpunosti preuzeta sa konceptnih modela itekako naglašava da je riječ o dinamičnoj limuzini, a oštre linije i kupeovska silueta dokaz su da i sedani ove klase imaju kapacitet za odličan dizajn. Iz Chevroleta tvrde ono što dizajn Cruzea već samo govori, a to je da ubuduće ne žele sporu evoluciju svojih automobila nego da žele privlačiti pažnju hrabrim dizajnom koji će postati globalno prepoznatljiv.Naravno, agresivan izgled ne znači da je Cruze u potpunosti beskompromisan automobil. Tačnije, riječ je o pristupačnoj porodičnoj limuzini, a u skaldu sa tim formirana je ponuda opreme i motora. Osnovni Cruze tako će biti pokretan 1,6-litarskim benzincem od 112 KS, dok ostatak ponude čine 1,8-litarski benzinac od 140 KS i 2,0-litarski dizelaš sa 150 KS.

Uz dobru ponudu motora, bogate nivoe opremljenosti ali i prostranost koja zadovoljava sve potrebe, gdje se podrazumjeva i kapacitetan prtljažnik, izgleda da je Chevrolet konačno našao pravu dobitnu formulu za uspjeh u Evropi. Iako garancije nemogu postojati jasno je da su tek sada uložili maksimalan napor za prilagođavanje Evropi, te bi im se to konačno mogli i isplatiti.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: